воскресенье, 9 сентября 2012 г.

Акція в підтримку ТВі в Херсоні: Боротьба за свободу слова чи агітація за "Батьківщину"?



   8 вересня в Херсоні відбулася акція в підтримку ТВі - єдиного українського каналу, який, попри неодноразовий тиск з боку діючої влади, відстоював своє право залишатися об’єктивним і незалежним. 


   Зрозумівши, що колектив ТВі розкриває народу очі на сучасну політичну ситуацію в Україні, влада не раз намагалася «прикрити» канал. Спочатку ТВі «програє» конкурс і не отримує цифрові частоти, проти гендиректора телеканалу Миколи Княжицького порушують абсурдну кримінальну справу, потім транслювання каналу припиняє спочатку кабельна мережа «Тріолан», а тепер і «Воля». Ні, ТВі не знищують зовсім, його нібито переводять з пакету «Україна» у розширений пакет «Всесвіт».  Але абсолютно очевидно, що все це – поступове знищення каналу, відмежування його від глядачів, утиски свободи слова. Редакція ТВі закликає українців не дивитися мовчки на те, як з ситуацією боротимуться журналісти, а висловлювати свою громадську думку й невдоволення шляхом мітингів, акцій протесту тощо. 

    Так, сьогодні відбулися акції в підтримку ТВі і свободи слова в усіх регіонах України. 

   Не став виключенням й Херсон, де з промовами виступили член ГО «Добро» Валентина Крицак, член ВО «Батьківщина» Віктор Гаврилюк, поет, лауреат Шевченківської премії, член ВО «Батьківщина» Анатолій Кичинський, депутат обласної ради Нелля Голубенко , голова Херсонської міської організації Народного Руху України Павло Гавриш. 

   На жаль, акція в підтримку ТВі і свободи слова перетворилася на мітинг міських членів ВО «Батьківщина», які вирішили, що це черговий привід помахати перед носом херсонців своїми прапорами й закинути декілька зі своїх універсальних лозунгів типу «28 жовтня ми зупинимо цю владу!», «Ми переможемо!» тощо. 

    Окрім громадських діячів і політиків мали змогу висловити свою позицію  й активні херсонці, які прийшли на акцію. Серед них були навіть небайдужі молоді люди, що не може не радувати. 

   Вельми цікаво, як тепер будуть розвиватися події далі.  Що зробить діюча влада? Відступить назад, розуміючи, що опозиція може скористуватися ситуацією і схилити народ у свій бік, або дійде в цій боротьбі ПРОТИ свободи слова до кінця? Тут згадуються слова Анатолія Кичинського: «Спочатку було слово. Тож хто замахнувся на свободу слова, той замахнувся на Бога»…





   












0 коммент.:

Отправить комментарий